Kezdőlap » könyvajánló » John Krakauer – Út a vadonba

John Krakauer – Út a vadonba

Ez a könyv szolgált alapul a nagysikerű Út a vadonba című filmnek ( 2007), mely Chris McCandless történetét mutatja be. A könyv igaz történeten alapszik, 1996-ban került publikálásra. Bemutatja, ahogyan a fiatal fiú, aki épp lediplomázott, minden megtakarított pénzét jótékony célokra fordítja, majd elindul a világba néhány napra elegendő táplálékkal, és stoppal bejárja az Egyesült Államokat, hogy végül elérje úti célját, az alaszkai vadont, ahol több mint 100 napon keresztül csak és kizárólag a vadon nyújtotta lehetőségekkel élt, majd ezután éhen halt, máig tisztázatlan körülmények között.

A történetét eredetileg egy magazinban megjelentetett cikk mutatta be, de olyan visszhangot keltett a fiú tragikus és egyben különleges története, hogy az író úgy döntött, megjelentei könyv formájában, meginterjúztatva mindenkit, aki valaha kapcsolatban volt vele; szüleitől kezdve barátain keresztül egészen azokig az emberekig, akikkel kapcsolatba került útja során. Stopposok, átmeneti otthonok lakói, munkaadók, stb.

A történet gyönyörűen szemlélteti azt az alapvető és ösztönszintű kapcsolatot, mely ember és természet között húzódik, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy emberi kapcsolatok nélkül értelmetlen az életünk, hiszen egymásért vagyunk. Chris tragikus története bejárta a világot, példaként és leckeként szolgálva mindenkinek. Sokan tisztelik döntéséért, sokan elmebetegnek tartják érte, de mindenki megérintett valamilyen formában és senki nem tudott elmenni mellette úgy, hogy ne gondolkodott volna el az életen.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*