Kezdőlap » könyvajánló » Jó könyv a Legyek Ura?

Jó könyv a Legyek Ura?

William Golding műve komoly gondolkodásra készteti az embert. A cselekmény egy lakatlan szigeten játszódik, ahogy egy csapat fiatal éli mindennapjait, miután lezuhant a repülőjük. Egy idő elteltével eltűnnek az otthonról hozott szabályok, és az anrchia elkerülése végett vezért kell választani: Ralph nyeri a választást Jack-kel szemben. Ralph jobbkeze egy nagydarab sráv, Röfi. Kezdetben az egész csoport igyekszik együttműködni, közös döntéseket hozni.

Egy szerencsétlen eset azonban változást hoz: Jack-nek kellett volna őrizni a figyelemfelkeltő tüzet, ő azonban inkább elejtett egy vaddisznót, ám pont akkor haladt el egy hajó a sziget mellett, és nem vettée észre őket. Ralph leteremti Jack-et, és onnantól kezdve vége az együttműködésnek. Jack át akarja venni a hatalmat, azonban leszavazzák, ám később az erősebbek hozzá pártolnak, és ők lesznek a vadászok. A csoport kettéválik.

A vadászoknak szükségük van tűzre, amit Röfi szemüvegével lehet gyújtani. Mikor ezt megpróbálják elvenni, megölik Röfit. Dárdákkal támadják Ralph-ot is, de elmenekül. Jack és a csapat üldözőbe veszi, és hogy könnyebben megtalálják, felgyújtják a szigetet. Mikor Ralph számára már nincs hova menekülni, kirohan a tengerpartra, ahol egy angol matróz jelenik meg, mögötte egy csatahajóval. A szigeten tomboló tűzre lettek figyelmesek, így a gyerekek megmenekültek. Eléggé megrázó olvasmány a könyv, hiszen az ember el sem tudja képzelni, hogy a gyerekekben is milyen agresszió lakozik, melyek elő is jönnek egyes helyzetekben.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*