Kezdőlap » könyvajánló » Jelentés a Magyarországi kábítószerhelyzetről

Jelentés a Magyarországi kábítószerhelyzetről

Vannak olyan emberek, akik nem találják a helyüket a világban, elveszítik azt a kapcsolatrendszert, melyben élve, fejlődve boldogok lehetnének, csodákat művelhetnének és ezért kábítószerhez menekülnek. Magyarországon 1999-ig a minisztérium által első alakalommal kiadott, a kábítószer-helyzetről szóló könyv megjelenéséig nem rendelkeztünk olyan összefoglaló és minden érdeklődő számára hozzáférhető adatbázissal, átfogó és helytálló statisztikai összképpel, mely segített volna eligazodni a drogproblémák területén.

Ez a könyv tehát, melynek adatgyűjtési alapelvei megfelelnek az Európai Unió irányelveivel, immár másodszor jeleníti meg azokat az eredményeket, melyeket a függőségben élő emberek újbóli egészséges életmódjáért folyó munkában elértek. A 2000. Évi drogjelentés két részre oszlik: egy országos jelentésre, ahol szembesülhetünk az ezredforduló droghelyzetével és egy, az ópiátok problémájával részletesen foglalkozó ismeretanyagra.

Egy lelkiállapot mindig igaz, de az igazság nem lelkiállapot kérdése. Feladat tehát kettős, egyrészt a kábítószer élvezőket, akiknek drogok előidézte lelkiállapot igaznak hat, rá kell ébreszteni hamis életstratégiájukra, cselekedetük valós veszélyeire, másrészt a szakértők által ismertetett tényekkel fel kell rázni a társadalom minden rétegét, hogy a feltárt igazság elfogadása, vagy elutasítása ne lelkiállapot, vagy politikai hovatartozás kérdése legyen. A jelentés elkészítésében rengeteg orvos, addiktológus, pszichiáter, rendőrségi vezető, politikus és intézményvezető vett részt.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*