Kezdőlap » könyvajánló » J. K. Rowling: Harry Potter sorozat

J. K. Rowling: Harry Potter sorozat

Egy hétköznapi világ mely mögött ott rejlik titkon a varázslat. Így lehetne jellemezni a sorozatot egy mondatban, ám ennél még is sokkal több.
A milliók kezébe könyvet adó sorozat főszereplője egy árva kisfiú, akit nagynénje és nagybátyja nevel fel, nem túl szeretetteli környezetben. Az ifjú Harry valójában 11. születésnapján tudja csak meg, hogy varázsló. Ekkor döbben rá arra, miért is történtek vele mindezidáig furcsa dolgok. Új iskola, új közösség vár rá miután felszáll a Roxfort Expressre és elindul új otthona felé.

Ám a varázsvilág sem csupa jóság. Ebben a mágikus világban is felüti a fejét a gonosz, ki ellen a jó harcol. S ez a harc beszivárog az iskola falai közé is ahova Harry jár, hisz nem más ő, mint a kiválasztott, aki már csecsemő korában legyőzte egyszer minden idők legnagyobb gonosz mágusát, akit mindenki csak „Tudjuk ki „néven emleget, hisz a varázslók és a boszorkák már magától a névtől is félnek.
A gonoszok, fő gonosza pedig minden követ megmozgat, hogy megölje az ifjú főhőst, hogy ez által senki ne állhasson útjába az egész világra kiterjedő uralom megszerzése közben. Mind emellett a halhatatlanság is céljai közt szerepel, de mind hiába, hisz Harry Pottert rövid időn belül szerető és összetartó barátok hada veszi körül, kikkel oldalán sikeresen vesz minden akadályt, mit az élet vagy épp a gonosz állít elé.

Rowling 7 kötetes sorozata egy olyan csodákkal teli világot mutat be, ahol elsődleges a barátság, az összetartás és a szeretet fontossága. A szeretet hatalmára hívja fel minden olvasó figyelmét, miközben hihetetlen kalandokban lehet része mindazoknak, akik kezükbe veszik e könyvet.

Alternatív címek:

  • harry potter konyvek

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*