Kezdőlap » könyvajánló » J. K. Rowling – Átmeneti üresedés

J. K. Rowling – Átmeneti üresedés

J. K. Rowling neve hallatán nagy valószínűséggel legtöbbünknek a világhírű Harry Potter-sorozat jut eszünkbe elsőként. A Harry Potter-láz kétségkívül olyan mértéket öltött világszerte, mely a szerzőnő életét egy életre meghatározta. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a varázslótanoncról szóló, elsősorban gyerekeknek szánt művei mellett az írónő más, felnőtt műfajban is kipróbálta már magát – és nem is akárhogyan.

Az Átmeneti üresedés, mely Rowling korábbi nagy sikerű sorozatától független első regénye, 2012-ben jelent meg Angliában, és ezt követően hamarosan több más országban/nyelven is.

A regény egy kis angliai városban, Pagfordban játszódik, mely első látszatra maga a megtestesült idill. A kisváros nyugalmát az önkormányzati képviselő, Barry Fairbrother hirtelen halála igencsak megbolygatja, és hamarosan kiderül, hogy semmi sem olyan tökéletes, mint ahogyan az első pillantásra esetleg tűnhetett volna az olvasó számára: drogok, korrupció, szexuális erőszak, tinédzserek háborúja a szüleikkel, felnőttek egymás közötti rivalizációja… hogy csak egy pár dolgot említsünk. A képmutatás nemcsak a politikai berkekben van jelen, hanem a kisvárosi élet minden mozzanatában, ez határozza meg az emberi kapcsolatokat is.

A megboldogult Barry Fairbrother önkormányzati helyére sokan pályáznak, és mindenkinek megvan a maga ideológiája arra, hogy miért pont ő lenne a legmegfelelőbb jelölt a megüresedett posztra. A győzelem érdekében pedig a jelöltek bármire képesek. Mindeközben természetesen ügyet sem vetnek arra, hogy mi történik körülöttük: a családjukkal, gyerekeikkel, életükkel.

A történet semmiképpen sem gyerekeknek íródott, ez a drámai és tragikus regény kétségkívül szakít a Harry Potter világával, és egy óriási lépés J. K. Rowling részéről a felnőtt olvasók felé. A mű elgondolkodtató és nagyon merész. Szinte kiabál azért, hogy az ember nézzen körül kicsit maga körül, és vegye észre, ha a dolgok nem jó irányba haladnak, ha esetleg az életben nem szentelünk elég figyelmet az igazán fontos dolgoknak.

Alternatív címek:

  • átmeneti üresedés pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*