Kezdőlap » könyvajánló » Időutazó Hitler kalandjai – Nézd ki van itt

Időutazó Hitler kalandjai – Nézd ki van itt

A második világháború 1945-ben a nyugati hatalmak győzelmével zárult. Adolf Hitler nem várta meg, míg bíróság elé állítják, végzett önmagával, legalábbis a hivatalos verzió szerint. Azonban holttestét sosem találták meg, így ezt nem állíthatjuk teljes bizonyossággal. Ki tudja mi történt a Führerrel, aki emberek millióit ölette meg. Talán új életet kezdett valahol másutt…

Napjainkban járunk, egy egyenruhás férfi ébredezik egy elhagyott gyártelepen. Nem érti, hogyan kerülhetett oda, vagy, hogy egyáltalán hol is van. Nem okolhatja sem az alkoholt, sem pedig egyéb az hallucinogén anyagokat, hiszen ilyenekkel egyetlen valamire való, józan diktátor sem él.

Igen, ő Adolf Hitler.

Na mármost, a Führer nem ülhet ölbe tett kézzel, ki kell derítenie, mi is történt, biztosan van magyarázat a történtekre. Így tehát kilép az utcára, ott éri az első sokkoló élmény: nem a romos, bombatámadást éppen csak elviselt Berlin tárul a szemei elé, hanem egy igazi huszonegyedik századi, nyüzsgő metropolisz.

Furcsák a járművek, a nők botrányosan rövid öltözetben szaladgálnak, és ha ez még nem lenne elég, egy közeli újságosbódéban minden napilap azt harsogja, 2011 van.

Adolfunk végül egy kis segítséggel a médiában találja magát, mint önmaga iszonyúan ügyes, élethű imitátora. Hitler eldönti, kihasználja újonnan szerzett hírnevét, népszerűségét, hogy visszaszerezze régi pozícióját, és befejezze, amit nyolcvan éve elkezdett.

Úgy gondolja, azért került ebbe a világba, mert a mai generációnak nincs egyetlen nagyformátorú embere sem, így neki kell átvennie a hatalmat, hogy a megfelelő irányba terelgethesse a népet. Elvégre mi jó lehet egy olyan országban, ahol nő a kancellár?

Timus Vermes szatírája rengeteg komikus szituációt tartalmaz, azonban vaskos társadalomkritikától sem mentes. Egy múltból jött ember szemén keresztül mondja el, mi minden rossz a világunkban, az már csak hab a tortán, hogy ez az ember minden idők egyik legrettegettebb diktátora, Adolt Hitler.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*