Kezdőlap » könyvajánló » Ian Watson teljes warhammer univerzuma

Ian Watson teljes warhammer univerzuma

A Warhammer 40.000 fő jellemzője, hogy univerzumának szereplői egy olyan előrehaladott kor képviselői, melyet a klasszikus sci-fi elemeivel, történetvezetésével már nem lehet, vagy rendkívül nehéz és szövevényes lenne megmagyarázni. A technikai fejlettség már eljutott arra a fokra, amikor saját eredetében sem biztos, így létezhetnek például elfelejtett technológiák, olyan fegyverzetek, melyet karbantartani még igen, de utángyártani már nem tudnak.

Az emberiség réges-rég kilépett a világűrbe, megszámlálhatatlanul sok bolygót gyarmatosított, melyek külön világokat alkotnak, de a klasszikus államszervezet, a választás és választhatóság ismeretlen fogalmak. Az emberiséget több ezer éve egy halhatatlan humán istencsászár, az Emperor vezeti (a 30. évezred elején még személyesen a harcokban, később, sérülése folytán, mely trónjához szegezi, már csak intellektuálisan és telepatikusan).

Az Emperor testét gépekkel lehet életben tartani, elméjéért pedig emberáldozatokat mutatna be . A humán hadseregek, a gyakran egymással is vetélkedő emberi frakciók őt szolgálják, az ő nevében indulnak területszerzési/visszafoglalási/vallási háborúba. A kötetben négy korai warhammer-regény, és két kiegészítő novella kapott helyet. A több száz regényt számláló warhammer-univerzum klasszikus, bevezető darabjai ezek, melyeket elolvasva mindenki el fogja tudni dönteni, hogy megérintette-e ez a világ a behatóbb tanulmányozás szempontjából, avagy az élmény megmarad egyszeri alkalomnak. Ám aki belevág, annak garantáltan meg fog változni minden eddig ismert fogalma a science-fiction-ről.

Alternatív címek:

  • ian watson könyvek

  • warhammer e könyvek

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*