Kezdőlap » könyvajánló » Hozzátáplálás gasztroblogger módra

Hozzátáplálás gasztroblogger módra

Minden édesanya számára izgalmas és kihívásokkal teli időszak az első szilárd ételek bevezetése babájuk étrendjébe. Mikor és mit adhatunk gyermekünknek? Hogyan vezessük be a új ízeket? Hogyan előzhetjük meg az elhízást és a táplálékallergiát? Havas Dóra, a népszerű Lila Füge gasztroblog szerzője második kötetében a Születéstől születésnapigban gyermekorvosi és dietetikusi közreműködéssel osztja meg saját tapasztalatait a tanácstalan kismamákkal.

Az első 12 hónap étrendjéhez útmutatót adó könyv bevezetőjében az általános tudnivalókat foglalja össze kezdve a szoptatástól egészen az ételallergiáig. A hasznos tanácsokat Schmidt Judit dietetikus útmutatásai támasztják alá a szkeptikus szülők számára a legújabb táplálkozástudományi ajánlásokat követve, a könnyebb áttekinthetőség kedvéért pedig fejezetenként táblázatok segítik az új ízek bevezetését. A további fejezetekben öt hónapostól egyéves korig kínál recepteket kéthavi bontásban: a legkisebbek számára egyszerű zöldség- és gyümölcspüréket, míg a nagyobbaknak már bonyolultabb igazi fogásokat, amik akár az egész család étrendjébe beilleszthetők. Az ízletes és egészséges ételek sorát pedig az első születésnapra elkészíthető, az ünnepelt számára is fogyasztható torták receptjei zárják.

A receptek nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik: a friss, mindenki számára könnyen elérhető alapanyagokból készített változatos fogások a legkisebbek számára is könnyen emészthetőek. A színes, kreatív és gyorsan elkészíthető fogások között az alternatív étkezési szokásokat követő szülők is megtalálhatják a számukra megfelelő vegetáriánus vagy akár vegán recepteket. Ez a mindennapi használatra szánt, gyönyörű fotókkal illusztrált kisokos méltó társa lehet a csecsemők hozzátáplálásában elmélyedni kívánó szülőknek.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*