Kezdőlap » könyvajánló » Henry Denker: Kathy sorsa

Henry Denker: Kathy sorsa

A Readers Digest egyik válogatáskötetében olvastam Henry Denker: Kathy sorsa című történetét, amely nagyon megfogott.

A könyv Grace Cameron, és lánya Kathy életéről szól. Grace sikeres üzletasszony, saját kis ajándékboltját vezeti, tizenkét éves lánya, Kathy jó tanuló és jó gyerek. Ha Grace nem özvegyült volna meg, tökéletes lenne az élete. Férje azonban vérzékenysége miatt fiatalon életét vesztette egy kirándulás alkalmával, így az asszonynak egyedül kell gondoskodnia lányukról.

Grace minden tőle telhetőt meg is tesz, azonban érzi, hogy az egészségével nincs minden rendben. Felelős szülőként, Khatyre való tekintettel orvoshoz fordul, hogy kivizsgáltassa magát. Ám a rutinvizsgálat nem várt eredménnyel zárul. Grace HIV pozitív, és már nincs sok ideje hátra.

Az asszony nem titkolja el helyzetét a lánya előtt, s Khaty egy táblázat segítségével követi nyomon anyja állapotát. A lány a kezelésekre is elkíséri édesanyját, ahol megismerkednek egy idős hölggyel és unokájával. A kislány szintén fertőzött. Khaty összebarátkozik a gyerekkel és nagymamájával. De közben sürgeti őket az idő.

Grace egyre rosszabbul van, gondoskodnia kell Khaty további életéről. Új családot próbál keresni neki, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Már csak a szigorú és saját elveit és akaratát mindenkire rákényszerítő nagybácsi marad, amikor váratlan lehetőség adódik. Grace utolsó erejét megfeszítve harcba száll a nagybácsival lánya jövőjéért, és megnyeri a csatát, de közben az ideje lejár.

A történet végén Khaty mégsem marad egyedül. Szerető és megértő családra lel.

A könyv végig izgalmas maradt számomra, és mély érzelmeket ébresztett bennem. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy másodszor is szívesen elolvastam.

Bátran ajánlom az érzelmes, emberi sorsokat bemutató történetek kedvelőinek figyelmébe.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*