Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és az Azkabani fogoly

Harry Potter és az Azkabani fogoly

Harry Potter harmadik tanéve sem indul zökkenőmentesen. A nyári szünet végén megérkezik Marge nénikéje, akit Harry dühében elvarázsol, így azt hiszi, kicsapják a Roxfortból, hiszen a tanulók otthon még nem varázsolhatnak. Közben fura dolgok történnek a muglik és a varázslók világában egyaránt – balesetek, eltűnt emberek borzolják a kedélyeket. Egy rendkívül veszélyes bűnöző áll a történtek mögött, ő Sirius Black, aki megszökött a mágusok hírhedt és rettegett börtönéből, az Azkabanból. Az iskolába tartó vonatot is megállítják a dementorok, a varázslóbörtönök őrei, akik rendkívül ijesztő hatással vannak Harryre.

Mikor megkezdődik a tanév, jóslástanon baljós előjelek kezdik nyomasztani a diákokat, viszont az új tanár, Lupin professzor gyorsan megkedvelteti magát a gyerekekkel. Harrynek is segít legyőzni a dementorok iránt érzett félelmét és kiderül, hogy ismerte a fiú szüleit, sőt, jó barátok voltak.

Egy napon Harry véletlenül tudomást szerez arról, hogy a hírhedt szökött rab, Sirius Black valójában a keresztapja, és annak idején a szülei legjobb barátja volt. Ezután beállt a rettegett Voldemort nagyúr szolgái közé és az ő árulása okozta apja és anyja elvesztését. Természetesen bosszút esküszik a gazember ellen. A tanárok óvintézkedéseket vezetnek be, mert Black kétszer is megpróbál betörni az iskolába. Végül mégis sikerül találkoznia Harryvel, aki sok érdekes dolgot megtud a régmúlttal kapcsolatban…

Az első két kötetben már megszokott váratlan fordulat most sem marad el, az olvasók megint egy rendkívül izgalmas könyvet tarthatnak a kezükben, amely méltó folytatása lett az előző két kötetnek.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*