Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a tűz serlege

Harry Potter és a tűz serlege

Harry és barátai, Ron és Hermione, a negyedik évüket kezdik a Roxforti Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában, de ez az év más, mint az előzőek: ebben az évben rendezik meg hosszú idő után először a Trimágus Tusát, melyen három iskola bajnokai versenyeznek az első helyért, mellyel egész életre szóló tiszteletet és megbecsülést is szereznek többek között.

A Roxfort, a Durmstrang és a Beauxbatons diákjai jelentkezhetnek a versenyre, melynek a Roxfort az otthona. Hiba csúszik azonban a számításokba, és a Roxfort az egy diák helyet, kettőt indít, Cedric Diggory és Harry Potter személyében. Mivel a láthatatlan szerzőség köti a résztvevőket, ezért nincs mit tenni, Harrynek is versenybe kell szállnia, annak ellenére is, hogy ő még kiskorú és nem szabadna neki. Ez sok bonyodalomhoz vezet, hiszen még legjobb barátja, Ron sem hisz neki, amikor azt mondja a fiú, hogy nem szándékosan nevezett be, nem tudja, mi történt. Szerencsére időközben megoldódnak a problémák és megbeszélik a helyzetet, hiszen valami sokkal nagyobb és hátborzongatóbb dolog következik be az életükben: Voldemort visszatér.

Már a Kviddics Világbajnokságon feltűntek a halálfalói, de mostanra lett bizonyos: a Sötét Nagyúr ismét hatalmon van, és folytatni kívánja korábbi sötét terveit. Harry a hír hozója, de senki nem akar hinni neki, feladata lesz tehát hogy meggyőzze a világot: ismét harcra kell számíttani, össze kell fogni, mert Voldemort visszatért, és ismét ugyanaz a káosz vár rájuk, -nem csak a varázslóvilágra, hanem a muglikra is-, ami akkor volt,mikor utoljára volt Voldemort hatalmon.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*