Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a titkok kamrája

Harry Potter és a titkok kamrája

A hétrészes sorozat második könyve a Harry Potter és a titkok kamrája. Az első roxforti év után Harry hazamegy a nyári vakációra a nagynénje családjához, de nem várt események zavarják meg pihenését. Egy furcsa külsejű lén jelenik meg egyik nap a sövényben, aki figyelmezteti: nem mehet vissza a Roxfortba, mert halálos veszély leselkedik rá.

Harry természetesen nem hallgat az intelemre, de amikor a mágikus átjárón nem tud átlépni a varázslók világába rájön arra, hogy komolyan gondolta a figyelmeztetést a kicsiny lény. Miután végre kezdetét vette a második tanéve a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában, ismét felkavaró dolgok történnek: kővé változott diákok, és egy régi baljóslatú legenda ismét testet ölt: kinyílt a titkok kamrája, egy ismeretlen szörnyeteg tartja rettegésben a diákságot.

Harry és Ron, miután legjobb barátjuk, Hermione és áldozatul esik a bestiának, mindent elkövetnek, hogy nyomára bukkanjanak a lénynek, és bezárják a kamrát, véglegesen. Harrynek ismét szembe kell néznie halálos ellenségével, Voldemorttal, de barátai és támogatói segítségével ismét győzelmet ara. A Harry Potter ma már olyan fogalomnak számít, amit senkinek nem kell sokáig magyarázni. A kétezres évek elején jelent meg Magyarországon is a sorozat, és rabul ejtette minden olyan kisgyerek szívét, aki belelapozott ebbe a szó szerint varázslatos történetbe. A könyv alapján készült filmek minden korábbi elképzelést felülmúltak sikerekben, az írónő pedig úgy meggazdagodott, hogy soha többé nem kell anyagi problémáktól tartania.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*