Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a Főnix Rendje

Harry Potter és a Főnix Rendje

Harry ötödik tanéve sem indul zökkenőmentesen. A nyári szünetben az újságokból értesül arról, hogy a varázsvilágban sokan hazugnak tartják, amiért azt állítja, hogy a gonosz nagyúr, Voldemort életben van. A barátaitól sem kap egyetlen levelet sem, majd egy sikátorban egyik este egy dementor támad rá, és unokatestvérére, Dudleyra. Sikerül ugyan elkergetnie a varázslóbörtön lélektelen őreit, de levelet kap a Mágiaügyi Minisztériumból a tiltott varázslás miatt.

A szünet utolsó napjait keresztapja családjának házában tölti. Megtudja, hogy ez a Főnix Rendjének főhadiszállása, amely egy titkos szervezet azok számára, akik harcolni akarnak Voldemort ellen.
Miután visszatér az iskolába, rájön, hogy megint egy nehéz tanév vár rá. A minisztérium felügyelőt nevezett ki a Roxfortba azzal a céllal, hogy mindent az ellenőrzése alá vonhasson. A diákoknak ez alaposan megkeseríti az életét, így egy szakkörbe szerveződnek azok, akik hisznek Harrynek.
Újabb titkokra derül fény Harry és Voldemort különös kapcsolatáról. Harrynek különös látomásai vannak, tudomást szerez Mr Weasley balesetéről is, ezért Dumbledore professzor végre rászánja magát és elmondja neki, amit tudnia kell. Megígéri, hogy amiben tud, segít neki, de a végső harcot egyedül kell megvívnia… Megpróbálja megtanulni, hogy zárja le az elméjét Voldemort nagyúr előtt, de mégis visszatérő látomásai vannak egy bizonyos helyről, ahol végre válaszokat kaphat múltjának eddig nem ismert részeiről is…
Ezúttal sem marad el az izgalom a kötet végén, ahol a jó és a rossz küzdelmének lehetünk tanúi. Vannak áldozatok, túlélők, de a harcnak még közel sincs vége …

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*