Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a Bölcsek Köve

Harry Potter és a Bölcsek Köve

Minden egy átlagos, borús, szürke keddi napon vette kezdetét, mikor is a Dursley-család szokatlan eseményeknek lesz szemtanúja. Fényes nappal hullócsillagok szelik át az eget, mindenfelé csapatokban repkednek a különböző színű és fajtájú baglyok. S ha ez még nem lenne elég, furcsa, talárba öltözött alakok rohangálnak az utcán.

Vernon Dursley, aki mindig is az ésszerű, megmagyarázható dolgok híve volt, először értetlenül áll a dolgok előtt, majd őrültnek képzeli magát, végül pedig (mikor meghallja az utcán azt a borzalmas nevet) szörnyű bajsejtelme támad.

Másnap reggel, mikor egy síró kisgyermeket talál a küszöbön, tudja, legrosszabb rémálma vált valóra.

Tíz évvel később járunk, mikor is Harry Potter ébredezik a lépcső alatti gardróbban. Ma neki kell reggelit készítenie, hogy minden tökéletes legyen unokabátyja, Dudley születésnapján. Hiába azonban a finométel, a rengeteg ajándék és a szülinapi kirándulás az állatkertbe, valami mégis balul üt ki: Harry az állatkertben véletlen kiszabadít egy óriáskígyót.

Igen ám, de nem akárhogy. A terrárium üvegfala szőrén-szálán eltűnik, majd, miután a kígyó elszökik, egyszerűen visszatér. Harrynek fogalma sincs, hogyan is tehetett ő ilyesmit, de végtére is mindegy, hiszen így is, úgy is büntetést kap érte.

Harryvel mindig is gyakran történtek furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok, melyekért nevelőszülei mindig bőségesen megbüntették, hiába mondta, hogy nem az ő hibája volt.

Egy nap, mikor már feledésbe merül a kígyó-incidens, Harry levelet kap. Azonban még elolvasni sincs ideje, a nagybátyja már ki is tépte a kezéből. Ezután mindennap jön levél, mindig több, mint előző nap.

Végül a Dursley család menekülni kényszerül, azonban egy hatalmas termetű, szakállas férfi, Hagrid megtalálja őket. Ő közli a fiúval, hogy a furcsa dolgok, amiket eddig művelt, teljesen normálisak, legalábbis egy ifjú varázsló esetében.

Ezek után Harry élete teljesen megváltozik: kiderül, hogy varázsló, és szeptembertől a Roxfort Boszorkány- és varázslóképző Szakiskolában kezdi a tanévet. Ám ennek éppen annyi árnyoldala van, mint előnye. Harry azt is megtudja, hogy szülei nem autóbalesetben haltak meg, mint ahogy eddig hitte.

Az ifjú varázslójelölt története több millió fiatalt vett rá az olvasásra szerte a világon. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozás ez a mű.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*