Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a bölcsek köve

Harry Potter és a bölcsek köve

A Harry Potter ma már olyan fogalomnak számít, amit senkinek nem kell sokáig magyarázni. A kétezres évek elején jelent meg Magyarországon is a sorozat, és rabul ejtette minden olyan kisgyerek szívét, aki belelapozott ebbe a szó szerint varázslatos történetbe. A könyv alapján készült filmek minden korábbi elképzelést felülmúltak sikerekben, az írónő pedig úgy meggazdagodott, hogy soha többé nem kell anyagi problémáktól tartania.

A hétrészes sorozat első kötete a Harry Potter és a bölcsek köve, mely Harry első roxforti iskolaévét meséli el. Szülei halála után nagynénje nevelte korántsem saját fiaként. Harry már csecsemőkora óta tudta, hogy ő nem odavaló, hogy ő más. Amikor megérkezett a bagolyposta a roxforti levéllel, hirtelen minden korábbi kérdésére választ kapott, többek között arra is, hogy miért történnek vele olykor megmagyarázhatatlan dolgok: azért, mert varázsló. Egy új élet kezdődött számára távol a nagynénjétől és annak undok családjától, egy olyan élet, amelyben barátokra és célokra lelt.

De az újonnan kapott rengeteg jóval rossz dolgok is érkeztek, hiszen azt is megtudta, hogy szüleit minden idők leggonoszabb fekete máguka, Voldemort gyilkolta meg, aki most bosszúra éhesen szemelte ki őt, Harry-t magának. Az első könyv az ő első összecsapásuknak a története, a hallhatatlanság iránti sóvárgása csalja a Roxfortba Voldemortot, meg akarja szerezni a bölcsek kövét, hogy legyőzhetetlenné váljon. Harry és két legjobb barátja, Ron és Hermione pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne következhessen be.

Alternatív címek:

  • harry potter es a boelcsek koeve pdf letoltes

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*