Kezdőlap » könyvajánló » Harry Potter és a bölcsek köve

Harry Potter és a bölcsek köve

Magyarországon 2002-ben jelent meg a Harry Potter sorozat első kötete. J.K. Rowling, a könyv írója ma már az egyik leggazdagabb brit állampolgár, pedig a történet megírásának idején rendkívül nehéz körülmények között élt kislányával. Szinte az egész napját egy kávézóban töltötte, hogy befejezze a kis varázslótanonc és barátainak kalandjait. Több kiadó is elutasította a vázlatait, míg végül a Bloomsbury fantáziát látott benne. A könyvek nyomán filmek is készültek, így ez lett a 21. század első felének legnagyobb könyv és filmsikere.

Az első részben megismerkedhetünk a főszereplővel, Harry Potterrel. A 11 éves angol fiúcska a rokonaival él, mert úgy tudja, a szülei meghaltak egy autóbalesetben. A valóság azonban az, hogy a kor leggonoszabb varázslója, Voldemort nagyúr ölte meg őket és egy megmagyarázhatatlan véletlen folytán a kisfiú életben maradt, így került anyjának nővéréhez, Petuniához és családjához. A kis Harryt felnevelték ugyan, bár soha nem szerették, saját fiuk, Dudley mindig előnyt élvezett vele szemben.

Harry 11. születésnapján furcsa dolgok történnek, ezért a családfő, Vernon Dursley úgy dönt, elutaznak otthonról. Nem tudják megakadályozni azonban, hogy Harry megkapja a nevére szóló meghívólevelet a varázslók iskolájából, a Roxfortból. Ezt a nagydarab vadőr, Hagrid adja át Harrynek, és felfedi előtte származása titkát, amit eddig eltitkoltak előle. Dursley-ék ugyanis muglik, azaz varázstalan emberek, akikben nincs varázserő és titokban féltékenyek Harry képességeire.

Harry úgy dönt, elmegy Hagriddal és ezzel kezdetét veszi a nagy kaland. Megkezdi az első iskolaévet Roxfortban, megismerkedik a többi kis varázslóval, barátokat és ellenségeket szerez. Egy teljesen új világ tárul fel előtte, a varázslók misztikus világa. Megtanulja uralni a képességeit és az év végén egy kemény próbatételen is megállja a helyét.
A nyári szünetben ugyan vissza kell utaznia a rokonaihoz, de érzi, hogy mostantól új otthonra lelt a mágusok világában …

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*