Kezdőlap » könyvajánló » Gyógynövény enciklopédia

Gyógynövény enciklopédia

Michael Castleman Gyógynövény enciklopédia című műve száz gyógynövénnyel ismertet meg bennünket. Leírja a tradicionális gyógyításban használt gyógynövények rövid történetét, a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat, hiedelmeket, gyógyászati alkalmazásukat, valamint összefoglalja a növények előnyeit, rejtett veszélyeit. A könyv különbséget tesz a szájhagyomány útján terjedő és a tudományos ismeretek között.

Pontos és megbízható tanácsokat ad, hogy miként és hogyan használhatók az egyébként laboratóriumban is ellenőrzött növények.
Megtalálhatjuk az enciklopédiában azt is, hogy mikor, miként és mely részét gyűjtsük be a gyógynövényeknek, továbbá, hogyan termeszthetjük akár kertünkben is ezeket a fantasztikus növényeket.

A könyvben szereplő száz növényre azért esett Michael Castleman választása, mert közismertek, könnyen hozzáférhetőek, meglehetősen biztonságosak, no és persze hasznosak.
Néhány növény akár gyógyszerek helyettesítője is lehet, a szerző ezért elővigyázatossági rendszabályokat is közöl minden esetben. Felhívja figyelmünket arra, milyen esetek zárják ki, hogy a növényt bármilyen formában alkalmazzuk. Minden ismertető tartalmazza a veszélyeket és orvosi konzultáció szükségességét hangsúlyozza a gyógynövények rendszeres alkalmazásánál.
Ahhoz hogy eligazodhassunk a rengeteg növény között, hogy ki tudjuk választani nekünk vajon mire is lenne szükségünk, áttekinthető táblázatot találunk a könyv végén. Ebből a táblázatból gyorsan és könnyen kikereshetjük, mely panaszunkra, mely növény nyújthat hathatós segítséget.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*