Kezdőlap » könyvajánló » Gyerekkönyv ajánlás: Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony

Gyerekkönyv ajánlás: Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony

Nagyon kedves mesekönyvet szeretnék ajánlani, Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony című történetét.
Az írónő kedves, vidám meséje nem csak az én egyik régi kedvenc mesekönyvem, de ugyanúgy szól a mostani gyerekekhez is.

A könyv egy kedves kisegér, Fáni kalandjait meséli el, aki a hideg télből valóságos egérparadicsomba, Cukoranyó mézeskalács boltjába nyer bebocsátást. Az anyó kényeztetését azzal hálálja meg, hogy nem fogad szót, és mégis eszik a tiltott süteményből, a boszorkát formáló mézesbábból. Ezzel indul a bonyodalom a történetben, hiszen a varázstésztától a kis egérke maga is boszorkává változik, és félelmében, hogy Cukoranyó majd haragszik rá világgá indul.

Egészen a Furfangos Szigetig repíti a seprűje, ahol sok érdekes kalandban lesz része a sziget lakóival. Hercsula macskánál talál szállásra, és volt egér létére egy macska házvezetőnője lesz. A mese folyamán megismerkedhetünk a rosszindulatú Vasorrú bábával is, aki ki nem állhatja Fánit és szeretné ellopni a jövőbe látó varázstükrét. Ám Surranó, a volt templom egere, akit a Vasorrú bába megbíz a tükör megszerzésével túlságosan megkedveli Fánit és inkább világgá indul vele, hiszen mégsem élhetnek egér létükre egy macska házában! Szerencséjükre épp a szigeten árusítja mézesbábjait Cukoranyó, és akad még a varázstésztából is, így Surranó és Fáni végül világraszóló egérlakodalmat tarthat az anyó padlásán.

Aki nem hiszi, járjon utána! Olvassa el Bálint Ágnes csupa vidámság és fordulat könyvét, mely kisgyerekek számára is érthető nyelvezettel, 19 fejezetre tagolva meséli el az elvarázsolt kisegér történetét.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*