Kezdőlap » könyvajánló » Gayle Forman – Ha maradnék

Gayle Forman – Ha maradnék

Adott egy fiatal, tehetséges, kissé visszahúzódó lány, akit az élet nehéz döntés elé állít. Miának élet és halál között kell választania, és ez döntés, egyáltalán nem egyszerű.

Mikor leesik az első hó, Mia és családja autóba ül, hogy ellátogassanak egy ismerősükhöz, azonban soha nem érnek oda. A balesetet csak a lány éli túl, aki innentől kezdve testén kívül ragad, és innen szemléli világát. A könyv cselekménye egy nap eseményeit öleli fel és nagyrészt a kórház falai között játszódik. Az író nagyszerűen szövi bele a visszaemlékezéseket a sztoriba. Ezekből ismerhetjük meg Mia családját és szerelmét, Adamet. Minden karakter egyedi és szerethető, szinte láthatjuk magunk előtt megelevenedni őket, annyira szemléletesen mutatja be őket Gayle Forman.

A regény mellőzi a giccset, nem megy el a csöpögős romantika irányába, pont ettől tűnik hitelesnek. Mintha ez tényleg megtörtént volna és Mia tényleg a valóságban is létezne. Könnyen olvasható a szöveg, akár egy nap alatt kiolvasható iromány.

Mivel a főhős rendkívül éretten gondolkodik, mesél és mérlegel, így érdekes olvasmány lehet a Ha maradnék minden korosztály számára; a tinédzserektől a nagymamákig bárki örömét lelheti a sorokban.
Megható és felkavaró történet – így jellemzik az olvasók, akik egészen az utolsó oldalig izgulhatnak Miáért és drukkolhatnak, hogy a legjobb döntést hozza meg.
A regényből filmet is forgattak, ami 2014. szeptember 11-én kerül a magyar mozikba, a népszerű tinisztár, Chloe Grace Moretz főszereplésével, akit a Ha/ver és a Carrie című filmekből már jól ismerhet a közönség.

Alternatív címek:

  • ha maradnék pdf

  • ha maradnék pdf letöltés

  • ha maradnék könyv letöltés

  • ha maradnék könyv pdf

  • ha maradnék pdf data

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*