Kezdőlap » Hangoskönyvek » Esterházy Péter: Harmonia caelestis

Esterházy Péter: Harmonia caelestis

harmonia ce

Harmonia caelestis

Esterházy napjaink irodalmának egyik legismertebb, mondhatni kultikus figurája. Számos magyarországi sikere után neve minden bizonnyal már külföldön is ismerősen hangozhat: a frankfurti nemzetközi könyvvásárt ő nyitotta meg emlékezetes beszédével, melyről megszámlálhatatlan elismerő cikk született; megkapta a legnívósabb osztrák irodalmi díjat, és ami a legfontosabb: műveinek is egyre nagyobb az olvasóközönsége. "Nem a családregény vége, hanem a végén egy családregény. A családi misztériumok motívumaiból, amelyek a Fancsikó-novellákban, a Termelési regényben, majd az Egy nehéz nap éjszakájában, A szív segédigéiben s tovább töredékesen utaltak egymásra, most összefoglaló konstrukció készült. Az Esterházy-életműben járatos olvasók persze sejthetik, hogy amikor misztériumról és hangsúlyozottan nem önéletrajzi jellegről beszélünk, akkor a Harmonia caelestistől nem azt várjuk, hogy egészen elmondjon egy több évszázados históriát (mellesleg elmondja). Az új regény nem kevésbé töredékekből épül, mint a korábbiak, s azok semmivel sem kevésbé egészek, ám a Harmonia... Esterházy eddigi legnagyobb fesztávú kompozíciója, nagy ívű barokk munka."

 

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

 1. Mészáros János

  Tisztelt Szerkesztőség!
  A könyv megjelenése óta szeretnék egy üzenetet eljuttatni Esterházy Péter úrnak, azonban eddig nem találtam ez ideig erre semmilyen módot, és most az Önök honlapját megtalálva úgy gondoltam, hogy ez egy lehetőség lehet erre.
  A “Harmonia Caelestis” könyv 113. oldal 121. részében arról ír, hogy apám tervezi, hogy Tűzdöldtől Alaszkáig kerékpározik az SM betegségben élő emberekre való figyelemfelhívás céljából.
  Jelenteni szeretném Esterházy Péter Úrnak, hogy ez akkor megvalósult (22.610 km-et 109 nap alatt tettem meg).
  Köszönettel: Mészáros János Székesfehérvár, Móricz Zsigmond utca 16.

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*