Kezdőlap » Hangoskönyvek » Émile Ajar: Előttem az élet

Émile Ajar: Előttem az élet

Ajar

Előttem az élet

A regény főhőse egy arab kisfiú, Momo, aki a társadalom perifériájára szorult négerek, arabok, zsidók mozgalmas, de nélkülözésekkel teli életét éli. Szüleit nem ismeri, egy idős zsidó asszony, Rosa mama neveli, aki a hasonló sorsú gyerekek ellátásából tartja fenn magát. Momo hamar önállósághoz szokik e furcsa környezetben, s úgy segít magán, ahogy tud: lop, csal, vagányokkal és prostituáltakkal barátkozik, de Rosa mamához gyengéd szeretet fűzi. Hogy e nyomorgó, önmagának is hazudó, társadalmon kívüli réteg összetartása milyen erős, az Rosa mama életének utolsó hónapjaiban derül ki. Mindenki összefog, hogy a beteg öregasszony életének utolsó napjait széppé tegyék. Az igazi áldozatot Momo hozza: elkíséri Rosa mamát titkos pincéjébe, hogy az asszony ott fejezhesse be életét.

 

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

2 hozzászólás

  1. ÉN A 70-ES ÉVEKBEN OLVASTAM,AKKOR DERÜLT KI,HOGY/ COUNCOURT DIJ KAPCSÁN/KI A VALÓDI IRÓ.NEM EZ A FONTOS, AMI LÉNYEGES,REMEKMŰ,ÉS KULTUSZREGÉNY.MINDENKINEK EL KELL OLVASNIA!

  2. bizony am, kotelezo darab 🙂 sok eve olvastam, neha csak ugy fellapozom, barmelyik oldalon nyilik is ki, olyan erzesem van, mintha tegnap raktam volna odebb a konyvet. Tavaly Parizsban setalva igencsak erdekes volt feleleveniteni Momo napjait 😉 ISTENI.

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*