Kezdőlap » könyvajánló » Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje

Adott egy sármos, elbűvölő, tökéletes férfi és egy család nélküli, magányos, szeretet éhes nő. Egy ideálisnak, boldognak tűnő kapcsolat, amelyből nincs menekvés…
A 2011-ben az amazon.co.uk legjobb könyvévé választott krimi egy fiatal nő tehetetlen vergődését írja le, miközben vele együtt rettegünk életének alakulásáért. A rendőrségi elemzőként dolgozó szerző olyan hitelesen és valósághűen ábrázolja a családon belüli erőszakot és az ennek nyomán fellépő pszichés zavarokat, hogy szinte az olvasót is megbénítja a kilátástalanság érzése.
Tökéletesen leírt, valósághű történet, amely tényszerűen ábrázolja egy párkapcsolat minden brutalitását, legyen az lelki vagy fizikai erőszak. Kiderül, mire képes egy férfi, milyen eszközökkel képes elérni, hogy a bántalmazott nőt magához láncolja. Rádöbbenünk, hogy milyen sokat képes elviselni egy nő a túlélésért. Mindeközben megmutatkozik a társadalom, a barátok érdektelensége, manipulálhatósága, értetlensége, amely még inkább megnehezíti a nő számára ebből a lehetetlen helyzetből való kitörést.
Elizabeth Haynes mesterien adagolja a feszültséget, a párhuzamos idősíkok pedig segítenek megérteni a Catherine-ben lezajló lelki folyamatokat. A főhősnő múltbeli és jelenbeli személyisége közötti erős kontraszt még nyomasztóbbá teszi a történteket, még jelentőségteljesebbé az elszenvedett bántalmazás hatását. Tiszta képet kaphatunk a tortúra következtében kialakuló krónikus félelem, a kényszerbetegségek és a pánik mindennapi életre való hatásáról is.
A félelmetes és nyomasztó történet ellenére könnyen és gyorsan olvasható regény méltán érdemelte ki a szakma és az olvasók elismerését is. A történet valóságalapja pedig mélyen elgondolkoztatja az olvasót az emberi lélek legsötétjéről…

Alternatív címek:

  • a lélek legsötétje pdf

  • krimi könyvek pdf

  • pszichothriller könyvek

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*