Kezdőlap » könyvajánló » Elisabetta Gone – Fairy oak sorozat

Elisabetta Gone – Fairy oak sorozat

A tündérek. A tündérek nem egy történetben kapnak főszerepet. Aprók, repülnek, fénylenek és kedvesek. Fary Oak pedig egy olyan falu, ahol mágusok és boszorkák élnek békében az emberek mellett. A falucska a helység közepén álló elvarázsolt tölgyről kapta a nevét. És a kettő, hogy jön össze? Régi hagyomány szerint minden mágus és boszorka dajkatündért fogad leendő kis boszorkány vagy varázsló csemetéje mellé.

Ezt a történetet Haboldogleszekfelismeredmertelmondomrögtönneked nevű kis tündér meséli el nekünk, akit a faluban mindenki csak Felinek hív. Feli két kis boszorkánypalánta, Vanília és Pervinka dajkatündére. Dhalia lányai egyben a nagy tiszteletben álló Tomelilla unokahúgai. Az ikrekre vigyázni, azonban nem csupa móka és kacagás. A lányok más falubeli gyerekekkel együtt gyakran keverednek izgalmas kalandokba.

Tomelillának eközben szigora ellenére néha nehézségeket okoz a lányok varázslásra oktatása, főként mert eleinte csak Vanília mutatja mágia jeleit, mikor minden reggel belerepül a papucsába ez egyben azt is jelenti, hogy nagynénjéhez hasonlóan ő is a fény boszorkája lesz. Később derül csak fény arra, hogy ikertestvére Pervinka, miért nem mutat hasonló jeleket, ugyanis a másik ikerlány a sötétség boszorkánya így erejét csak a sötétben (az éjszakában) tudja használni.

A több köteten keresztül végigfutó izgalmas kaland sorából természetesen se a gonosz, se a harc nem maradhatott ki. A sötétség ugyanis el akarja foglalni a fény birodalmát, melyet végül a lányoknak kell megakadályoznia. Persze mint minden főhős ők is rengeteg segítséget kapnak barátaiktól, akik nélkül a harc kimenetele nehezen lehetne pozitív.

Alternatív címek:

  • fairy oak magyarul pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*