Kezdőlap » könyvajánló » Dr. Bagyinszki Gyula – Dr. Kovács Mihály: Gépipari alapanyagok és félkész gyártmányok

Dr. Bagyinszki Gyula – Dr. Kovács Mihály: Gépipari alapanyagok és félkész gyártmányok

Ez egy alapozó tankönyv, a gépészeti szakmák számára készült. A két részes alkotás első eleme ez, ami az Anyagismeret címet viseli, a folytatása pedig a Gyártásismeret címet kapta. Tulajdonképpen ezek ketten mindent megadnak azoknak a tanulóknak és azoknak a gyakorlati életben aktívan tevékenykedő szakmunkásoknak, akik meg akarnak felelni a megrendelőik elvárásainak.

Tehát bátran ajánlhatom vállalkozóknak, újonnan alakult fémipari kft-knek.

A korábbi ilyen jellegű tankönyvként megjelent művekkel összehasonlítva, megtalálható egy –két újdonság ebben. Például azok az ábrák, ahol a fémek, műanyagok, kerámiák és kompozitok néhány fizikai és egyéb tulajdonságai egy helyen összeállítva kerülnek az olvasó elé, így azok könnyen összehasonlíthatók, ezáltal könnyen lehet döntést hozni a felhasználásukat illetően.

A további fejezetekben a fémes és nemfémes anyagok gazdag választékát mutatja be a könyv úgy, hogy a legcélszerűbb kiválasztást segíti elő a sokszínű szerkezeti ismérvek felkínálásával.

Minden fejezetben a táblázatok érthető, jól kezelhető módon segítik a gyors eligazodást. Ezen táblázatok alapját az érvényben lévő hazai és külföldi szabványok, valamint szakirodalmak jelentik.

A könyv az EU-hoz történt csatlakozásunkat követően átdolgozásra került. Erre az uniós szabványok figyelembe vétele miatt volt szükség. Tehát az új anyagszabványok is bekerültek a könyvbe, így ma már mindenhol a gépész területen jól használható lett, hisz nem kell a változások után keresgélnie a felhasználónak.

A könyv erénye még az, hogy a szemléletes, kifogástalan ábrák mellett az egyes fejezeteken belül a fogalmak, kiemelésre kerültek egy szürke háttérrel. A grafikus ábrákban található nagyon apró betűk is tisztán olvashatók, nem kell hunyorognia az olvasónak.

A Tankönyvmester Kiadó jelentette meg, esztétikusan szép külsővel. Egy tankönyv család szép és főleg hasznos tagja ez a könyv, melynek száma: TM-21013/1. A folytatása, Gyártásismeret száma értelemszerűen TM-21013/2.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*