Kezdőlap » könyvajánló » Dave Grohl Nirvana, Foo Fighters és egyéb kalandok

Dave Grohl Nirvana, Foo Fighters és egyéb kalandok

Korunk egyik legnagyobb rockzenei ikonja Dave Grohl. A kezdeti pályafutását, a Nirvana dobosaként eltöltött időt és a világ egyik legjobb zenekarának a Foo Fightersnek a beindítását és világsztárrá válását követi figyelemmel a könyv. Grohl egyszerű családban nőtt fel, azonban szülei teret engedtek hamar kibontakozó zenei vénájának. Miután bejelentette a szüleinek, hogy ő iskola helyett a zenével fog foglalkozni, meglepő módon nem azt a választ kapta, hogy először szakmád legyen, hanem támogatták álma megvalósításában. Ma már szinte mesébe illő utat járt be korunk egyik legsokoldalúbb zenésze. Kipróbálta magát több punkzenekarban, mígnem egy nap felhívták telefonon, hogy az akkor közepesen népszerű Nirvana dobost keres. A többi már legenda, egészen Kurt Cobain 1994-es öngyilkosságáig.

Ez után új bandát alapított Foo Fighters néven, ami a kezdeti szolid fogadtatás ellenére méltán lépked ma is a Nirvana nyomaiban.
A könyv nagyszerű a tekintetben, hogy bemutatja azt az underground zenei kultúrát, amely Amerikában a 80-as 90-es években hódított, és azokat a Magyarországon szinte ismeretlen zenekarokat, akik meghatározták a grunge műfaj megteremtőinek gondolkodását, világnézetét.
Kapunk még igazán feszültséggel teli élményeket (pl.: hogy Kurt halála után a Foo Fighters dobosát is majdnem öngyilkosság miatt vesztette el), és azt, hogy ezeket hogyan éli meg egy olyan ember, aki több millió rajondóval és eladott lemezzel a háta mögött még mindig amatőr zenésznek tartja magát.
Grohl zenei kísérletének, a “Pro
bot” létrehozásának a motivációjával is megismerkedhetünk.

Mindenkinek egy kaland lehet a könyv olvasása, aki érdeklődik a zenekultúra, azon belül szinte a teljes rockzene története egy világsztár szemével.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*