Kezdőlap » könyvajánló » Daniss Győző: Újságíróiskola

Daniss Győző: Újságíróiskola

Manapság egyre többen írnak hosszabb- rövidebb cikkeket, hozzászólásokat, megjegyzéseket a különböző nyomtatott és online kiadványokba. Nagyon sok kis közösségnek van lapja, hírlevele, és az interneten egyre többen tesznek közzé híreket, információkat, véleményeket, blogolnak vagy kommentelnek.

Sokan használják és követik az újságírás és a magyar nyelv írott és íratlan szabályait, és sokan vannak azok is, akik figyelmen kívül hagyják ezeket. Talán ez késztette a sok évtizedes gyakorlattal rendelkező újságírót, Daniss Győzőt, hogy útmutatót állítson össze az érdeklődök számára. Nem foglalkozik túl sokat a műfajok elméleti kérdéseivel, sokkal inkább az alcímnek szeretne megfelelni. Példák sokaságával illusztrálja, hogyan lehet egy témát különböző szempontok szerint feldolgozni, megírni.

A hír szent, a vélemény szabad, és ezt Daniss Győző sem győzi hangsúlyozni. Ám elég gazdag a magyar nyelv ahhoz, hogy lehetőségünk legyen saját véleményünk kifejezésére.
A kötet nagy része ezeket a lehetőségeket kívánja bemutatni. Persze a teljesség igénye nélkül, hiszen nincs jól bevált recept.
A szerző gyakran idéz klasszikus szerzőktől, mint például Kosztolányi, mindamellett az elmúlt évtizedek neves újságírói is szerepelnek a megidézettek között. Ahogy ők írták, ahogy ők csinálták.

A történelmi vonal egyébként is elég erőteljes a könyvben, s így alapul szolgálhat újságíró iskolák számára is, ami persze nem véletlen, hiszen az író maga is tanítja az újságírást.
Minden újságírásnak, cikkírásnak megvannak a maga szakmai szempontjai, amit ebből a könyvből elsajátíthatunk.

Alternatív címek:

  • Dühös fiúk

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*