Kezdőlap » könyvajánló » Dan Brown – Inferno

Dan Brown – Inferno

Robert Langdon professzor ismét visszatér Dan Brown új regényében, amely immár harmadik a sorban. A középkorú szimbólumkutató professzor természetesen ezúttal sem kerülheti el, hogy ne váljon egy világméretű összeesküvés, veszélyes fenyegetés központi szereplőjévé, ám ezúttal a bibliai legendák és titkos társaságok helyett egy egészen újfajta, irodalomtörténeti levezetést kapunk cserébe a mintegy 500 oldalnyi szövegért.

A téma Dante Alighieri Komédiájának nyitó darabja, az Inferno, mely Dante pokolban tett utazását és onnan való szabadulását meséli el – mindez Brown előadásában csupa rejtett részlettel és helytörténeti látnivalóval bővelkedik. Bejárhatjuk szereplőnkkel és elmaradhatatlan segítőjével Firenze sikátorait, történelmi épületeit, művészettörténeti látványosságait, majd eljuthatunk Velencébe is, hogy egy rövid kitekintő után a vízi városra, elérkezzünk a befejezésig, mely két világ határán, Európa és Ázsia összekötő, sokszínű és kevert kultúrájú városában, Isztambulban ér minket.

A kormányokon átívelő összeesküvések természetesen most is szerves részei a regénynek, ahogy az a lendület is, melyet több előző kötetben a rohanó idővel párhuzamosan vágtatva megszokhattunk és megszerethettünk. Az egymásból következő részletek, a közbeiktatott,olvasói információkat letisztázó és kiegészítő magyarázatok olyan természetességgel sodornak át minket az eseményeken, hogy egy pillanatra is sajnálni fogjuk letenni a regényt. A rejtélyek kedvelőinek és a kalandregényen felnövőknek is már-már kötelez darab lesz az Inferno.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*