Kezdőlap » könyvajánló » Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Aki szereti az életrajzi regényeket, annak elgondolkodtató és részben megbotránkoztató lehet ez a darab. A könyvnek van még további két része a Visszatérés Afrikába és Búcsú Afrikától.

Az első regényben megismerhetjük a svájci üzletasszonyt, aki párjával Afrikába utazik nyaralni, ahol beleszeret egy maszáj harcosba. Egy hajón pillantja meg a félig pucér férfit és mindent maga mögött hagyva elköltözik Kenyába és hozzámegy feleségül. Nem törődik sem a családjával, sem a jól kereső üzletével, sőt lakását is eladja. Majd az afrikai sivatagban megtapasztalja milyen egy középkorinak mondható világban élni, milyen a szexuális együttlét egy maszájjal. Minden nehézség ellenére elmondható, hogy teljes mértékben próbál beilleszkedni a törzs életébe, holott köztudott, hogy a fehér ember ritka arrafelé.

Sok megtett kilométer után, hogy élelemhez jusson, úgy gondolja jó lenne az ottani lakosoknak egy kisebb bolt, ezért nyit egyet a svájci vagyonából. Férje egyre féltékenyebbé válik a vevőkkel szemben és néha fizikailag is bántalmazza Corinnet.

Corinne gyermeket is szül neki, de a várandósság ideje alatt maláriás lesz. Egy szintén fehér lelkész segít neki, aki a törzstől nem messze egy kórházat vezet. A főhősnő élete egyre borzalmasabbá válik, végül úgy dönt elmenekül férjétől és visszaköltözik Svájcba.

Mindhárom regény valós eseményeket dolgoz fel. Könyveivel Corinne a német könyvpiac legnagyobb sikerét aratta. Jelenleg Svájcban él és el sem hiszi néha, hogy mik történtek vele az éhségtől és szegénységtől teljes Kenyában.
Az Afrikai szeretők című regényből film is készült 2005-ben.

Alternatív címek:

  • afrikai szeretők pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*