Kezdőlap » könyvajánló » Cassandra Clare: Csontváro

Cassandra Clare: Csontváro

Cassandra Clare Csontváros című regénye egy hatrészes könyvsorozat, a Végzet Ereklyéi első része.

A mű már megjelenése után pár héttel felkerült a New York Times Bestseller listájára, és mind a tengerentúlon, mind kishazánkban hatalmas rajongótábora lett, nem véletlenül.

Clare egyszerű fogalmazásmódja, szarkasztikus humora magával ragadja az olvasót.

Ez az urban fantasy pillanatok alatt belopta magát minden fantasztikumkedvelő tinédzser szívébe, még Stephanie Meyer is elismerően nyilatkozott róla.

A történet főszereplője Clary Fay, aki egy teljesen átlagos, hétköznapi leányzó, aki Manhattanban él édesanyjával. Pontosan olyan, mint a legtöbb tinédzser, épp ezért is szimpatikus, könnyű azonosulni vele. Szereti az animéket, imád rajzolni, valamint szórakozni jár legjobb (nem mellesleg egyetlen) barátjával, Simonnal.

Egyik ilyen alkalommal, mikor a környék egyik legmenőbb klubjában, a Pandemoniumban buliznak, Clarynek megtetszik egy jóképű, kék hajú fiú. Nem is tudja, hogyan szólíthatná meg, és még mielőtt dűlőre jutna, egy szebb lány elhappolja előle, s kettesben elindulnak a szórakozóhely hátsó része felé.

A lány csalódott ugyan egy kicsit, de gyorsan túlteszi magát a történteken, már el is felejtené, de ekkor észrevesz két sötét ruhás alakot, akik késsel a kezükben követik a párocskát.
Szól Simonnak, aki elindul a biztonsági őrért, ő maga pedig a gyanús alakok után indul.

A hátsó helyiségben megdöbbentő eseménynek lesz szemtanúja: a kék hajú srácot megölik, holtteste pedig egyszerűen, a szeme láttára eltűnik. A gyilkosok éppolyan meglepettek, mint Clary: a lánynak nem lenne szabad látnia őket.

Másnap Clary édesanyja eltűnik, őt magát pedig valamilyen furcsa lény támadja meg. Innentől nincs megállás: belecsöppen az Árnyvadászok világába, és miközben édesanyját keresi, feltárul előtte egy csodálatos, számára eddig láthatatlan világ.

Harc, szerelem, misztikum – erről szól a Csontváros.

Alternatív címek:

  • csontváros pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*