Kezdőlap » könyvajánló » Bret Easton Ellis – Holdpark

Bret Easton Ellis – Holdpark

A Holdpark 2005-ben jelent meg és úgynevezett autográfia. Ez Ellis hatodik regénye (Nullánál is kevesebb, A vonzás szabályai, Amerikai Psycho, Az informátorok és a Glamoráma – előzte meg).
Amolyan ál-önéletrajzi regény, hiszen a regény főhőse egy Bret Easton Ellis nevű író, aki képtelen megbirkózni a sikerrel, nem tud felnőni és felelősségteljes apává válni. Az alkohollal és drogokkal bódítja magát, hogy elmeneküljön az unalmas hétköznapokból.
A könyvet Ellis az apjának és egy elhunyt szeretőjének ajánlja és belekezd egy amolyan memoárba, ami alapján azt gondolhatnánk, hogy egy önéletrajzi regény következik. Azonban egy kis utánajárásnak köszönhetően hamar kiderülhet, hogy turpisság van a dologban és ez a történet fikció.

„Újra itt van Patrick Bateman” – indul a fülszöveg a könyv hátulján, amiből az is kiderül, hogy az író környékén rejtélyes gyilkosságok történnek, amik nagyon is hasonlítanak az legsikeresebb könyvében megírtakra. Egy Halloween-partin feltűnik a yuppie, kislánya játéka életre kel, titokzatos e-mailek érkeznek és kisgyermekek tűnnek el a környékről, nyomtalanul. Az író aggódni kezd, és úgy érzi családja veszélyben van.

Tipikus Bret Easton Ellis regény. Lassan hálóz be és nem „akcióval” indul. A főhős korábbi éveinek összefoglalója után beleshetünk a családi mindennapokba. Rendkívül hitelesen ábrázolja itt is a szereplőket. Könnyen megelevenednek előttünk a jelenetek. Néha akár, mintha thrillerbe csöppenhetnénk a szerző mondatai által – retteghetünk, válaszokat kereshetünk, vagy csak szörnyülködhetünk, hogy valaki, akinek minden megadatott miért nem boldog és elégedett ezzel?!

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*