Kezdőlap » könyvajánló » Brandon Hackett – Az időutazás napja

Brandon Hackett – Az időutazás napja

A Zsoldos Péter díjas, álnéven publikál szerző regénye igazi különlegesség a magyar science-fiction történetében, hiszen egészen másképp közelíti meg az időutazás témáját, mint a korábbi íróelődök. A történet Budapesten kezdődik, ahol beregi Ádám feleségével, Enikővel épp Bálint fiukhoz tartanak autójukkal, ám a Blaha Lujza téren kialakult dugóban mindenki mással együtt tanúi lesznek, amint a semmiből hirtelen 200 milliárd időutazó lepi el bolygónkat.

A furcsa ruházatú, értelmezhetetlen technikai tárgyakat kezelő, megdöbbentő implantátumokat viselő időutazók mindannyian a nulladik pillanatot, az időutazás napját ünneplik – azt a napot, amikor Cambridge-ben elsőként indították be a kísérleti időgépet. Hackett koncepciója ugyanis az, hogy senki nem utazhat vissza az időutazás feltalálása előtti pillanatba. Ám főhőseinket ez nem vigasztalja, hiszen a káoszban eltűnik kisfiuk, Beregi Ádámot pedig elrabolja egy jövőből jött férfi, akitől csak jövőbeli felesége tudja megmenteni.

A könyvben hihetetlen részletességgel és remek logikai felépítéssel suhanunk át az időutazás technológiai magyarázatán, feltárul előttünk egy mesterséges univerzum, melyből az időfolyamot szemmel tartva egy új csoport próbálja befolyásolni a történelem menetét. A titokzatos Entrópia önhatalmúlag emel ki fizikusokat, fontosnak vélt személyiségeket az időből, és ugyanilyen kegyetlenséggel töröl ki másokat. Ám ha az időutazásnak van zéró pillanata, akkor talán lehetséges, hogy egy kiemelkedő elme ellátogasson az időutazás tegnapjába is. Vagy mégsem? Hackett következő regénye ezekre a kérdésekre is választ fog adni.

Alternatív címek:

  • maffiozok könyv pdf letöltés

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*