Kezdőlap » könyvajánló » Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Blaine Hardentől a Menekülés a 14-es táborból című könyve egy olyan témával foglalkozik, amivel mindenkinek foglalkoznia is kéne. Ezért is ajánlott, hogy minden felnőtt ember elolvassa és elgondolkozzon róla. Olvasható egy izgalmas regényként is, de akaratlanul sem lehet elfelejteni, hogy amik le vannak írva, az valószínűleg mind igaz, és valahol a világ túlsó végén éppen történnek hasonlók.
A könyv forrását egy Észak-Korea kényszermunkatáborából szökött fiatal férfi adja. Ő ott született a táborban, amíg gyermekként ott élt, semmi sem tudott a külvilágról, hogy létezik valahol egy szabadabb világ, csak amikor beszélgetni kezdett új foglyokkal határozta el, hogy mindent megtesz azért, hogy elmeneküljön. Egyetlen vágya az volt, hogy végre sült húst ehessen, és ne füstölt patkányokon kelljen tengődnie, rajtuk is titokban.

A körülbelül kétszáz oldalas ismeretterjesztő regény nemcsak bemutatja Észak-Korea helyzetét, felvázolja a problémákat és egy érdekes olvasmányt nyúlt, hanem fellázít, és ösztönöz arra, hogy igyekezzünk segíteni az ottani helyzet, és egyáltalában a világ sokkal inkább élhetővé tételében.

Végigköveti Szin, a szökött életét, aki nehezen bár, de több interjút adott a könyv írójának. Csak általa van információnk, mik zajlanak azokban az észak-koreai kényszermunkatáborokban. A szerző azt is leírja, milyen nehézségekkel kellett Szinnek szembesülnie, amikor kikerült a rabságból, és belépett egy sokkal nagyobb szabadságba. Sajnos így sem lehet tökéletesen boldog, hiszen tudja, hogy mindenki más mennyire szenved ott, és mennyire más erkölcsi rend uralkodik a táborban, mint a normál életet folytató emberek között.

Alternatív címek:

  • menekülés a 14-es tàborból pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*