BIBLIA

Amióta ember él a földön, mióta ember, az ember, beszél. Elmondja tapasztalatait, örömeit, bánatait. Elmondja terveit, vigasztaló vagy nyugtalanító érzéseit. Egymás között így tudnak /tudunk / eligazodni . Igazi közösséget, a beszéd teremt közöttünk, nélküle a sokaságban is egyedül maradnánk. A szívünket pedig a szó hatalma is megnyitja. A keresztények hisznek , abban, hogy Isten is szóba áll az emberrel. Emberi nyelven, emberek által szólít meg, s végre maga is emberré lett, hogy ügyes – bajos dolgainkban eligazítson, és hogy önmagát megismertesse velünk. A szó elszáll, éppen ezért írták le a mondanivalókat, éppen ezért is jöhetett létre a könyvnyomtatás. aki ír az úgy markolja össze mondanivalóját, közölnivalóját, hogy kevés szóval sokat tudjon mondani.

A jól megírt levél, a tudós vagy művészi igényel megalkotott könyv idegenek előtt is felidéz egy világot. Isten gondoskodott róla, hogy hozzánk intézet üzenetét írásba foglalják. A Biblia nem csupán egy könyv, hanem sok, különböző korban született írások gyűjteménye. Ezek az írások végig kísérik a kinyilatkoztatás történetét egészen a beteljesedésik. Jézus Krisztusig. Ahogy a szivárványt a napfény színekre bontja, úgy bomlik bennük eleven, változatos, néha akár ellentmondásosnak tetsző szálakra az egy Isten üzenete. A Szentírásnak vannak nehezen bejárható ” sivatagos ” fejezetei, de nem ezzel kell kezdeni az olvasását. Legtöbb része azonban már első olvasásra igen érdekes, vonzó, úgy szól Istenről, hogy lehajol a mindennapi emberi tapasztalatainkhoz. A Biblia az élő Isten élő üzenete. Nem az égből hullott közénk, hanem olyan emberek írták, akiknek gondolkodásmódját, látását sokban meghatározta koruk, környezetük, ahol és amiben éltek.

Aki olvassa az a történelemből is kaphat ismereteket, felvilágosítást, de az irodalom gyönyörű csiszolt gyémántjait is megtapasztalhatja. Élet és áldás fakad belőle, ilyen reménykedéssel, várakozással olvashatjuk. A Biblia szent könyv, de nem varázsszer ! Ha emberi szerzőjük minden képességeiket Isten szolgálatába állították a megírásakor, akkor nekünk is értelmes ember módjára kell közelítenünk hozzá. Amennyiben gyakran olvassuk együtt fog növekedni velünk!

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*