Kezdőlap » könyvajánló » Bangkok látnivalói

Bangkok látnivalói

Bangkokban járva az ember könnyen úgy érezheti, egy egészen más világba csöppent. Ez a nyüzsgő, színes, élettel teli nagyváros számos csodát rejt, melyet felfedezhetünk, melyet szinte kötelező felfedeznünk.

Kínai negyed
Bangkok egyik legizgalmasabb negyede, a turisták mégis méltatlanul mellőzik. Azoknak való, akik szeretik a nyüzsgést, a lármát, a káoszt.
Ez a város egyik legrégibb kerülete, ez az etnikai kavarodáson is meglátszik.
Amit érdemes megnézni, az a Boonsamakan Vegetáriánus Csarnok, a Kun Do-szentély, valamint a Régi piac. Ami még kihagyhatatlan látnivaló itt, az a Wat Traimit híres Arany Buddhája. Ezt a szobrot tartják a legnagyobb és legszebb aranyból készült Buddha-szobornak a világon.

Khao San út
Ez az út és környéke tele van bárokkal és éttermekkel, ahol nevetségesen olcsón szórakozhatnak az odalátogatók. Az éjszakai élet szerelmeseinek különösen ajánlott ez a környék, itt tartják a legjobb partikat az egész városban.

Nagy Palota
Ugyan már nem lakik benne semmilyen uralkodó, csupán egy jelkép, ráadásul nm is olyan Pazar és fenséges, mint azt elvárnánk, de azért érdemes megnézni
Különös, hogy az épület belseje reneszánsz stílusú, míg külseje (ez legfőképp a tetőszerkezeten figyelhető meg) jellegzetesen thai stílusú.

Lak Muang
Mivel a Nagy Palotával szemben áll, így érdemes a két épület megtekintését egy napon megtenni. A Lak Muang egy szent hely, állítólag itt laknak Bangkok szellemurai is. Éppen ezért naponta több ezer thai hívő jön ide, hogy jólétéért, egészségéért, vagy éppen lottónyereményért könyörögjön.
Külön érdekesség, hogy a városban minden távolságot innen számítanak.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*