Kezdőlap » könyvajánló » Anne Rice: Távol Egyiptomtól

Anne Rice: Távol Egyiptomtól

Az írónő korábbi könyveinek ismeretében kicsit meglepődhet az, aki ezt könyvét kezdi el olvasni. Az interjú a vámpírral című regény megírása egy hatalmas lavinát indított el, több kötet vámpíros és szellemes történet kerekedett az alaptörténetből. Idő közben a vámpírregény-folyamnak vége lett, Anne Rice megtért, és elkezdett egy olyan témát feldolgozni, amit sokan megtettek már előtte, azonban kevesen sikerrel.

Jézus gyermekkoráról szinte semmit nem tudunk, a Távol Egyiptomból kötet ezt mutatja be egyes szám első személyben. A könyv alaptörténete, hogy a Jézus születése után családjával együtt Egyiptomba menekülnek az uralkodó haragja elől. Miután Heródes meghal, a család úgy dönt, hogy hazatér egy zsidó ünnepre. Maga az utazás, és az ünnep is veszélyekkel teli, hiszen az uralkodó halála után többen is királynak kiáltják ki magukat és háborús viszályt szítanak. Róma nyújt segítséget a törvényes uralkodónak, és elfolytja a lázongásokat. Ez után Jézus, és családja letelepedik Názáret kis falujában, és sok munkát vállalnak a közeli városban. A család nem osztja meg a közösséggel történetüket, és Jézus is folyamatosan kutatja születésének körülményeit, és a miérteket.

A könyv a nem vallásosak számára is érdekes, hiszen az írónő teljes alapossággal járja körül az első századi zsidó kultúrát, és életvitelt. Jézus folyamatos vívódása igazán emberi oldaláról mutatja be az eljövendő messiást. A hely korai atmoszférája szinte minket is magába szív.

A könyvből inkább egy első századi 7 éves zsidó kisgyerek története bontakozik ki, aki a kor nehéz körülményei ellenére boldog családja körében.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*