Kezdőlap » könyvajánló » Anne Rice: Lestat, a vámpír

Anne Rice: Lestat, a vámpír

Az Interjú a vámpírral folytatása Anne Rice életművének egyik központi darabja, hiszen Lestat, a szőke, fiúarcú vámpír minden Vámpírkrónikák-rész fontos alakja. Afféle központi figura ő, akinek büszkesége, önzősége, romlottsága mégis párosul egyfajta sajátos igazságérzettel, saját fajtája iránti megvetése a csodálattal. Lestat egy ősi francia nemesi család sarja, aki beteg anyjával és komor apjával egy francia kastélyban élte a nemesek semmittevő életét. Egy téli napon azonban farkasfalka bukkant fel az uradalom környékén, és az ifjú szembeszállt velük. É

letét egy őrült vámpír, Magnus mentette meg, aki azonban semmit nem tanított meg az újszülöttnek, hanem azon nyomban öngyilkosságot követett el – elégette magát. A fiatal Lestat kálváriája csak eztán kezdődik, hiszen saját magától kell rájönnie, mi is a vámpírlét, milyen fizikai gátakat és előnyöket ad neki új élete. A kötetből megismerhetjük Lestat vándorlásának útját, mely az óvilág Velencéjétől Párizson át az Újvilág Nem Orleans-áig tart, és még azon is túl.

Hiszen a mindig elégedetlen, mindig többre vágyó lestat nem áll meg a vámpírok titkos, eleganciát nem nélkülöző életéig, hanem világhírnévre törekszik. megalapítja saját rockzenekarát, melyet hiúan Lestat, a vámpír névre keresztel, és a 20. századi sztárokéval vetekedő életstílussal magára haragítja fajtársait. Rice vámpírjai kiemelkedően jól ábrázolt karakterek, akiktől nem idegenek az emberi gyarlóságok, akiknek jellemrajta félúton van Stoker arisztokrata Drakulája és Meyer érzelgős kreatúrái között.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. Érdekesek, azt meg kell hagyni. 😉 Én 27 éves létemre, még mindig
    úgy rajongok értük, mint anno, tizenévesen.

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*