Kezdőlap » könyvajánló » Anne Rice: Interjú a vámpírral

Anne Rice: Interjú a vámpírral

A jelen évtized kliséhalmozó, ugyanakkor tinibálvánnyá korcsosult vámpírhistóriái között üdítő színfolt elolvasni a vámpír-hype előtti, 80-as években íródott Interjú a vámpírral-t. Az Anne Rice hírnevét megalapozó mű merít ugyan Stoker vérszívő lényeiből, de tovább is fejleszti őket. Rice vámpírjai már esztétikusabb képet festenek magukról, társasági életet élnek, kultúráról és művészetekről beszélgetnek, valamint vágyják egymás társaságát. Az alap szituációban is erre épít a főszereplő, Lestat, amikor vámpírrá és egyúttal társává is teszi az öngyilkosságra készülő Louis-t.

Mester és teremtménye évtizedekig élnek egy fedél alatt New Orleans európai illatú, amerikai városában, amikor egy szerencsétlen baleset folytán társukká avatják Claudiát, a gyermekvámpírt. Claudia alakja az írónő elhunyt kislánya előtti tisztelgés, és fontos sarokköve a regénynek, hiszen az ő létezése indítja be azt a láncreakciót, ami miatt ez a furcsa trió többé nem élhet együtt, nem vadászhat és nem táplálkozhat együtt. Louis hamarosan ráébred, hogy mások is léteznek rajtuk kívül, így a gyermekkel keresésbe kezdenek, évtizedek és kontinensek távlatában.

A kutatás végzetesnek bizonyul, hiszen az Óvilágban olyan szabályok is létezne, melyeket az újvilágbeli vámpírok új lények teremtésénél figyelmen kívül hagytak, és ez adja a regény drámai fordulópontját, mely a sima vámpír-fikcióból érzelmekkel fűtött, szépirodalmi leírásokkal sűrűn megszórt, de semmiképp sem giccses gerincét. Rice műve ma már klasszikusként is értelmezhető, a hozzá készült 9 folytatás és két kiegészítő regény pedig egy egész, sötétben maradó világ láncolatát alkotja és tárja az olvasó elé.

Alternatív címek:

  • aromaterapia konyv online

  • interjú a vámpírral online

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*