Kezdőlap » könyvajánló » Anne Rice: Az út Kánaánig

Anne Rice: Az út Kánaánig

A Jézus életét bemutató sorozat második kötete. Az első részhez (Távol Egyiptomtól) képest ugrunk egy elég nagyot az időben, ebben a kötetben a 30 éves Jézus történetét ismerhetjük meg, illetve azokat a motivációkat, amelyek a gyermek kora óra kísérik őt, hogy kilépjen az egyszerű dolgos ács szerepéből és messiásként beteljesítse küldetését.

A történet két részre osztható. Az első részben Jézus Názáreti életét mutatja be: Jézusra furcsán néznek Názáretben, hiszen ő az egyedüli ilyen idős férfi, aki még nem házasodott meg. Bár van egy eladó sorban lévő lány, aki szívesen hozzá is menne, ő mégsem akar megnősülni. A lány apja sem akarja senkihez sem hozzáadni lányát, mivel már csak ő maradt számára. A testvére sokat kárhoztatja e miatt, de Jézus kitartó az elhatározása mellett. Kiderül, hogy Jézus rokona János kereszteli az embereket a folyónál, amire a család felkerekedik, hogy lássák őt.

Innen válik el a történet az első és második kötet színhelyétől, és története is sokkal misztikusabb lesz. Mikor János meglátja Jézust, már tudja, hogy ő a messiás, így arra kéri, keresztelje meg. A tömeg éljenzi az eseményeket, ami után Jézus teljes magányra és elszigetelődésre vágyik, hogy útmutatást kapjon Istentől. Negyven napot tölt a sivatagban, ahol a képmásában megjelenő Lucifer ajánlatot tesz neki, a világot adná Jézusnak, ha segíti őt, azonban ezt Jézus visszautasítja. Negyven nap után rátalálnak utazók a nagyon legyengült, és rongyokban lévő szent emberre, aki kiűzi a velük tartó nőből a hét benne lakó gonosz lelket. Tanítványokat fogad maga mellé, és elmennek a Názáreti esküvőre, amelynek az előkészületei a történet első felében zajlanak. Itt majdnem tragédia történik, mert a bor utánpótlását elrabolják a hegyekben élő banditák, így a sok vendéget nem tudják megkínálni egy idő után semmivel, és félő, hogy szégyenben marad a család. Ekkor vizet borrá változtatja az anyja kérésére, és innen indul el, hogy kilépjen a történelem színpadára.

Ebben a kötetben Jézus sokkal magabiztosabb, mint az elsőben gyermekként, mivel tudja a világra jöttének célját, azonban az időt keresi, hogy mikor fedheti fel magát a nyilvánosság előtt. A korai világ szokásai mai szemmel nézve megdöbbentőek, már csak ezért is elolvasni ezt a kötetet. Az első rész, a Távol Egyiptom című könyv olvasása nélkül is érthető a könyv, összefüggés persze van, utalás azonban nincs a gyermekkorára nézve.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*