Kezdőlap » könyvajánló » Anne Rice: A kárhozottak királynője

Anne Rice: A kárhozottak királynője

Anne Rice vámpírjai eddig mind férfiak voltak, akik a Vámpírkrónikák címet viselő könyvsorozat első két részében saját történetük narrálták. A harmadik kötetben ismét Lestat, a gőgös vámpír meséli el az eseményeket, ám a főszereplők mégis többségében nők: vámpírok és emberek egyaránt.

A történet gerincét Akasa, minden vámpírok ősanyja adja, aki olyan idős, hogy már az egyiptomi birodalomban is uralkodott társával, Enkillel az akkori emberiségen. Egy nap hírét vette, hogy nagy hatalmú boszorkányok élnek a hegyi falvakban, akik képesek társalogni a szellemekkel, ezért Akasa elrendelte, hogy katonái fogják el, és vigyék színe elé őket. A boszorkányok, két ikerlány, valóban értettek hozzá, hogyan kommunikáljanak a földön ragadt lelkekkel, ám tudásuk nem adták át a királynőnek, aki ezért évezredes büntetésre ítélte őket: egymástól elszakítva kell élniük.

Vámpírrá változtatva egyiküket a világ keleti, másikat nyugati sarkába vitette. Évszázadok múltán a királynő és a király annyit itták alattvalóik vérét, hogy élő kőszobrokká váltak. Ekkor lép be a történetbe Lestat, a mindent tudni akaró, nyughatatlan teremtmény, és kiszabadítja Akasát ősi álmából. Ezzel a tettel azonban olyan láncreakciót indít be, amely nemcsak az emberiséget fenyegeti pusztulással, de a királynő dühe saját fajtája ellen is irányulva nem csillapodik. Csak az egymástól elszakított ikernővérek, a halandó segítők, és Lestat lelkiismerete képes megakadályozni, hogy a világ örökre sötétségbe boruljon. Rice mindezt elegáns leírással, nagyfokú művészi intelligenciával tálalja az olvasó elé.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*