Kezdőlap » könyvajánló » Anne Frank naplója

Anne Frank naplója

A könyv egy tragikus sorsú zsidó családról szól. A Holocaust idején a Frank család menekülni kényszerül a náci Németországból, Hollandiában találnak menedéket, de az ország német megszállása után már itt sincsenek biztonságban. A napló valós történeten alapul, egy kislány naplója Anna Frankké. A naplót 12 éves korában kezdte írni akkor kapta a születésnapjára az első füzetet amelybe a naplót írta. A család a német megszállás után mikor Hollandiában is korlátozni kezdték a zsidók életét és később őket is haláltáborokba küldték rejtekhelyet talált magának az apa cégének “hátsó traktusában” ahogy Anne a naplóban nevezi, a rejtekhelyet egy másik családdal is megosztják és a cég 2 alkalmazottja segíti őket élelemmel könyvekkel és minden mással is.

Sajnos 2 év bujkálás után egy másik alkalmazott felfedezte a rejtőzőket és feljelentette őket a gestapónál, a németek az egész családot elvitték és deportálták. Anne az édesanyja és a nővére Auswitzban haltak meg, a másik család tagjaiis odavesztek egyedül Anne apja, Otto Frank élte túl a háborút. A naplót a többi holmijaikkal együtt a németek a lelepleződéskor szétszórták, de az egyik alkalmazott a naplót megmentette és később átadta az édesapának ő adatta ki később könyv formájában. A napló először az apa cenzúrájával jelent meg, mert Anne a naplójában ahogy kamaszodott egyre több olyan témát is leírt (szexuláis jellegűeket is) amelyről az édesapja úgy gondolta, hogy azok megjelenése a könyvben sértené a lánya emlékét.

Később azonban a teljes napló is megjelent Otto Frank halála után. A naplóban Anne mindent leírt nem csak a családjáról és a hozzájuk fűződő érzéseiről (leírta hogy sokáig nem szerette az édesanyját), hanem a velük együtt bujkáló másik családról is és a velük való konfliktusáról is, és arról is hogy hogyan élte meg ő maga a rejtőzködést és a saját testi és lelki változásait is amelyek a kamaszodásával jártak együtt (15 éves volt mikor deportálták őket). Ez egy igen szomorú történet, de szerintem ennek ellenére mindenkinek érdemes lenne ezt a könyvet elolvasni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. Sajnos a mai napig a zsido népet nem szeretik azt lehet mondani hogy gyűlölik! Az emberek a gyengeseguket igy probaljak fedezni es a magukban levo tehetetlenseget masokra ruhazni ahelyet hogy megoldást találnának problémáikra

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*