Kezdőlap » könyvajánló » Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Mű keletkezése, egy kis történelem:

A Tíz kicsi néger Agatha Christie egyik nagy sikerű krimije 1939-ben jelent meg. A művet először tíz kicsi indián címmel vetítették a mozik. Agatha Christie egyik legkelendőbb bestsellerévé nőtte ki magát, több, mint 100 millió darabot sikerült belőle eladni, ezáltal minden idők legnagyobb sikerű krimijeként emlegetik.

A mű tíz egymásnak teljesen ismeretlen emberről szól, akiket egy szigetre hívtak “vendégségbe”. A sziget titokzatos neve: “Néger-sziget”, amit egy úgynevezett Mr. V. A. Lacky vásárolt meg és egy csodálatos és hatalmas villát építtetett ide. A vendégek egy kicsi csónakon érkeznek,ahol két kedves alkalmazott Mr. és Mrs. Rogers fogadja őket. Hamar kiderül, hogy a meghívójuk V. A. Lacky nincs sehol és valójában senki, még maga a személyzet sem találkozott vele. A csónakos, aki áthozta a vendégeket a Néger-szigetre vissza indul és mérgesen megjegyzi, hogy hatalmas vihar közeleg, ezért napokig képtelen lesz visszajönni, ugyanis a tenger háborogni fog.

Szobáik elfoglalása után mindenki talált a hajlékában egy gyermekdalt a falon bekeretezve. A gyermekdal arról szól, hogy a Tíz kicsi néger egyre fogy és különös módon halnak meg. Vacsoránál az asztalon tíz darab kifaragott kis néger szobrocskát találnak, majd a gramofonból egy teljesen ismeretlen hang szólal meg, az egybegyűltek mindegyikét egy gyilkossággal vádolja, amit természetesen az összes tagad. A közös mindenkiben, hogy senkit nem vontak felelősségre tettéért. Ezután sorra halnak meg a vendégek egyre rejtélyesebb és rejtélyesebb módon, persze mindenki a másikra gyanakszik.
A mű vége rendkívül érdekes és tanulságos, “nem lövöm le a poént”. Mindenkinek jó szórakozást hozzá!

Alternatív címek:

  • tíz kicsi néger pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*