Kezdőlap » könyvajánló » 24 – akció nem csak férfiaknak

24 – akció nem csak férfiaknak

Ha akciódús filmről vagy könyvről van szó, akkor hajlamosak vagyunk a dolgot rögtön a férfiakhoz kapcsolni és el sem gondolkozunk azon, hogy egy jól megírt, fordulatos történet a nők szívéhez is közel kerülhet. Erre jó példa a 24 – Declassified című könyvsorozat minden egyes kötete. Ezzel a címmel – 24 – fut egy sorozat is a különböző TV csatornákon, a könyv ezek alapján íródott. Aki szerette a sorozatot az biztosan odáig lesz a könyvért, azonban az is garantált, hogy a sorozatot nem ismerő, akciót kevésbé ismerő egyének is megkedvelik ezeket a köteteket.

A történetek középpontja a CTU nevezetű Antiterrorista Egység, amelyet az Amerikát fenyegető terrorcselekmények elhárítására, megakadályozására hoztak létre a Word Trade Center-t ért támadás után. A könyv borítója szerint pár darab CTU küldetés titkosságát feloldották, így az olvasó is megismerheti ezeket. Minden egyes része a könyvsorozatnak külön külön történetet tartalmaz, azonban ezek nem kapcsolódnak olyan szervesen egymáshoz, hogy ha nem sorban olvassuk, akkor érthetetlenné válik. Minden egyes része – akár a Vétójog, akár a Trójai Faló – megállja a helyét önálló, élvezhető műként is.

Romantikus elemeket elvétve tartalmaz, inkább a fordulatokra, az akcióra fektet nagyobb figyelmet. Óriási pozitívuma, hogy a történetek női szemmel is élvezhetőek, lekötik az olvasó figyelmét. Nincs egy perc az olvasásban, amikor unatkozhatnánk, az események szoros egymásutánban követik egymást és alig hagynak egy lélegzetvételnyi időt nekünk. Ennek ellenére nem tömény olvasmány, légies és mégis akciódús, nincsenek benne nehéz szakszavak, olvashatatlan nevek. A szövegszerkesztés és fordítás is olyan jól sikerült, hogy gördülékenyen, mindenféle erőlködés nélkül olvasható elejétől a végéig a könyv.

Egyetlen negatívumot lehet a könyv mellett megemlíteni: még pedig azt, hogy sajnos már új könyvként nem, vagy csak elvétve kapható. Ezek a könyvek 2006-ban íródtak, így használtan vagy esetleg szerencsés esetben egy-két könyvesboltban lehet őket beszerezni. Puha kötéses darabok, ennek ellenére igen tartósak, hófehér lapra nyomtatott szöveg és nedves kendővel letörölhető borító jellemzi.

A 24 című könyvsorozat minden példánya tökéletes ajándék és megfelelő kikapcsolódási eszköz lehet bármelyik korosztály számára.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*